wz20240629012JPG

Nieuws

7 sep - JO16-1 wint stadsderby van WSV
Zoals verwacht heeft JO16-1 zijn favorietenrol tegen WSV waargemaakt, al kwamen de zwarthemden sterker voor de dag dan verwacht. Na een 2-0 voorsprong door goals van Shakir en Levi, kwam WSV vlak voor de pauze uit een corner terug tot 2-1.
In de tweede helft namen we na een prachtige aanval over veel schijven met opnieuw een goal van Levi weer meer afstand, waarna Naod de wedstrijd in het slot gooide door de bal bij een terugspeelbal van de keeper af te pakken. Eindstand 4-1. Lees hier het verslag. JO16-1 gaat met dit resultaat door naar de knock-out fase, de verwachte speeldatum is 26 oktober.
Voor komende zaterdag 14 september zijn we nog naarstig op zoek naar een oefentegenstander. Mogelijke een verre uitwedstrijd, mogelijk een thuiswedstrijd om 17:15 uur.

31 aug - JO16-1 trefzeker tegen sv Epe JO17-1
Na een serie oefenwedstrijden zonder overwinning maar met veel leermomenten opende JO16-1 vandaag het nieuwe voetbalseizoen met een bekerwedstrijd tegen sv Epe JO17-1. De thuisclub kon ons de eerste helft nog goed bijhouden en kreeg zelfs twee grote kansen, maar na een 0-1 ruststand liep een ontketend csv Apeldoorn de tweede helft uit naar 0-7. Grote uitblinker bij csv Apeldoorn was Naod, die drie keer doel trof. Sem (2x), Shakir en Levi maakten de zevenklapper compleet. Lees hier het verslag.

24 aug - JO16-1 houdt geen stand tegen Forum Sport
Tijdens het voetbalkamp speelde JO16-1 een wedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg. De wedstrijd golfde op en neer en de kansen voor beide teams wisselden steeds.
Na een snelle 1-0 achterstand bogen we de score nog voor rust om in een 1-2 voorsprong. Doelpunten waren er van Naod en Saviano. In de tweede helft kwamen we aanvankelijk zwaar onder druk te staan en viel de 2-2 en later ook de 3-2. In de eindfase kregen we prima kansen om terug te komen, maar de scherpte was er niet helemaal. Misschien ook door de wat korte nacht. Tegenvaller was het uitvallen van Cassius en Joep met spierblessures. Lees hier een kort verslag.

19 aug - JO16-1/JO16-2 combinatie trekt net aan kortste eind
Met een groep van 18 spelers opende JO16-1/JO16-2 vandaag op eigen veld het seizoen met een oefenwedstrijd tegen Quick 1888, dat uitkomt in Divisie 3, één niveau hoger dan wij. De Nijmegenaren waren al een week langer in training en wonnen afgelopen zaterdag al met 2-6 van DZC.
Ook wij slaagden er niet in een zwaar bevochten 1-0 voorsprong over de meet te trekken. Die 1-0 was trouwens wel grote klasse: de uitblinkende Levi brak weer eens door over de flank waarna Naod de bal onhoudbaar in de korte hoek schoot. In de slotfase lukte het met de vele wissels niet langer om goed partij te bieden. Quick liep uit naar 1-3 waarna Jasper met een prachtige volley van grote afstand de keeper verraste en de eindstand op 2-3 bepaalde. Lees hier een verslag.

29 juni - JO16-1 scoort schitterende goals tegen Achilles E
JO16-1 sloot de voorbereiding in juni af tegen één van de beste amateurteams van district Oost, Achilles Enschede. Het werd een boeiende wedstrijd waarin wij vier schitterende doelpunten scoorden. Helaas zagen we er bij de vijf tegendoelpunten regelmatig niet best uit, zodat we met lege handen achterbleven. Maar in oefenwedstrijden gaat het natuurlijk niet om de punten, maar om het werken aan onze speelstijl en het ontwikkelen van onze spelers. En op dat punt was het weer een hele interessante wedstrijd waarin we na een matig begin steeds beter in de wedstrijd kwamen. Bovendien kunnen we vertrouwen ontlenen aan de wijze waarop we scoorden, want van die acties spatte de kwaliteit af. Doelpunten waren er van Levi (2), Naod en Arda Demaj uit JO15-1. Ook Bogdan uit JO15-1 kende een sterk debuut in JO16-1. Lees hier een verslag.

22 juni - JO16-1 krijgt voetballes van AFC
Voor de tweede keer op rij toog JO16-1 naar Amsterdam voor een treffen met één van de sterkste opleidingsclubs bij de amateurs. AFC heeft een fonkelnieuwe accommodatie met een grote ondergrondse parkeerplaats, een indrukwekkend clubgebouw met wel twintig kleedkamers en vijf kunstgrasvelden die tussen woontorens en kantoorgebouwen liggen.
Het was nogal warm weer en er hing wat een lome deken over onze ploeg in de warming-up. Wellicht ook wat slaapgebrek hier en daar vanwege het Drakenbootfestival of in ieder geval vermoeide benen van het lange staan. Hoe dan ook, de bal lag in de eerste minuut al bij ons in het netje.
Helaas zagen we geen enkele reactie vanuit ons team op dat moment, iedereen keek naar beneden en we pepten elkaar niet op. Dat willen we voortaan graag anders zien. Snel de bal pakken en naar de middenlijn trappen en al handenklappend elkaar moed inspreken. Die boodschap gaf Menno mee na afloop van de eerste helft.
Toen stond het trouwens al 4-0. We waren de eerste helft niet opgewassen geweest tegen het positiespel en de vele lopende mensen aan Amsterdamse kant. Het is niet eens dat we zoveel kansen weggaven, maar bijna elke kans was raak. Het gemis van Benjamin deed zich natuurlijk ook voelen, waardoor we wat moesten improviseren in de verdediging deze zaterdag.
En toch, in balbezit deden we best mooie dingen. We probeerden onze varianten uit bij de doeltrappen en konden regelmatig onder de druk van AFC uit voetballen. Jasper en Jip lanceerden Xavi enkele malen met mooie dieptepasses en ook aan de andere zijde bezorgde Naod zijn tegenstander een lastige middag. Naod raakte zelfs een keer de paal. Verder hielden we de bal heel aardig in de ploeg, daar konden we echt wel tevreden over zijn.
Wat minder goed ging, was het samen verdedigen. We hadden ons voorgenomen hoog druk te zetten. Dat betekent dat iedereen bereid moet zijn om door te stappen op een tegenstander. De spelers van AFC wisten echter precies hoe ze dit moesten ontregelen. Ze lieten regelmatig de linkerspits of de rechterspits ver inzakken waardoor AFC een overtal op het middenveld had. Onze backs Mussie en Levi hadden niet altijd door wat er op die momenten van hun verwacht werd en bleven vaak in de zone staan. De Amsterdammers wisten zo feilloos de vrije man te vinden op het middenveld en creëerden daarna met veel lopende mensen over hun rechterkant de beste kansen. Belangrijkste leerpunt voor ons team was, dat we elkaar beter moeten aansturen zodat iedereen weet of we kiezen voor doordekken of voor inzakken. Beide zijn geoorloofd tegen zo'n sterke tegenstander, maar hinken op twee gedachten is nooit een goed idee.
De tweede helft beloofde een moeilijk verhaal te worden, want Jasper, Xavi en Jip konden niet verder vanwege pijntjes. We kozen er daarom voor compacter te gaan spelen. Hierdoor kreeg AFC het initiatief en moesten wij veel achter de bal aanlopen. Toch was er een lichtpuntje aan het begin van de tweede helft. Sem legde de bal achter de verdediging van de Amsterdammers en daar dook Levi op die de bal in één beweging over de keeper in het doel lobde. Dat gaf de burger moed! Maar dat kunnen we niet zeggen van de 5-1 en 6-1 die daarna al snel vielen. We zagen er niet best uit in de duels vandaag. Later moest ook Sem nog geblesseerd het veld verlaten en was het echt overleven. We konden echter niet voorkomen dat de score nog opliep naar 9-1 en zo verlieten we deze zaterdag de hoofdstad met een heel ander gevoel dan vorige week. Lichtpuntje was wel dat Sven weer zijn rentree maakte na zijn hamstringblessure. Helaas moest Cassius nog steeds toekijken, maar hij verdient wel een compliment voor hoe hij ons team gesteund heeft.

15 juni - JO16-1 maakt indruk in Amsterdam
Zeeburgia en AFC, dat zijn klinkende namen in het Amsterdamse jeugdvoetbal. Vele talenten vonden via die amateurclubs de weg naar het betaalde voetbal. In de gang van het nieuwe complex van Zeeburgia hangen tientallen foto's van jeugdspelers die de overstap naar de jeugdopleiding van een betaaldvoetbalclub gemaakt hebben. Bij Zeeburgia speelt dan ook niemand om het 'eerste' te halen - die spelen slechts in de vierde klasse (!), maar iedereen wil in het notitieboekje van een scout komen om de voetbaldroom te voltooien.
Het werd een enerverend treffen tussen de Amsterdamse en Veluwse talenten dat aanvankelijk duidelijk in het voordeel van de Gelderlanders beslist leek te worden. Nadat Levi in de beginfase meerdere keren doorbrak en gevaar stichtte met snelle voorzetten achter de verdediging, hadden we snel door dat we prima partij konden bieden vandaag. Wat heet: na zestig minuten voetbal was de stand 0-3 na prachtige goals van Sem en Yordi (2). Bij de 0-1 pakte Sem de bal door goed storen af van de centrale verdediger. In plaats van snel te schieten behield hij het overzicht, kapte hij nog een mannetje uit om daarna de keeper kansloos te laten. Bij de 0-2 veroverde Shakir de bal op een verdediger. Hij verplaatste deze naar Yordi. Zijn aanname was niet perfect, maar de afronding daarna wel! Bij de 0-3 speelde Bram een bal voortrefffelijk achter de laatste linie van Zeeburgia. Het schot van Sem ketste nog af op de keeper, maar daarna legde Sem de bal razendsnel af op Yordi die de bal van dichtbij in het doel tikte. En dan was de mooiste aanval van de wedstrijd nog niet eens bekroond met een doelpunt. Deze aanval werd helemaal van achteruit opgebouwd. Na een spelverplaatsing naar Jasper speelde hij diep op Xavi. Die trok de bal perfect terug op Shakir, maar die maaide helaas over de bal.
Maar deze wedstrijd duurde erg lang. De trainer van de thuisclub stond erop drie keer dertig minuten te spelen, zodat hij zijn drie keepers en zes wissels voldoende aan het werk kon zien. En juist in dat laatste blokje konden we het steeds moeizamer bijbenen, niet in de laatste plaats omdat wij fysieke schade opliepen. De in het tweede blokje uitblinkende Yordi moest met een hamstringblessure het veld verlaten en even later werd ook Jip gewisseld na een trap op zijn enkel. Halverwege het derde blokje werd Sem - de absolute uitblinker van de dag - vol op zijn enkel geraakt. De zwak leidende scheidsrechter gebaarde opstaan naar Sem, maar toen die na drie minuten nog steeds kermend van de pijn op de grond lag, zal die mogelijk ook ingezien hebben dat hij er naast zat.
Dat was trouwens ook het geval bij de strafschop die hij toekende. Benjamin haalde inderdaad een man onderuit, maar werd daarvoor onrechtmatig vastgehouden. Zo hadden we reden ons te beklagen over de scheidsrechter - hetgeen Menno bijna zijn plek op de bank kostte - maar dat leverde natuurlijk niets op.
In de laatste minuut brak Naod door na een snel genomen vrije trap van Bram. Hij kwam oog in oog met de keeper, maar schoof de bal net voorlangs.
De 3-3 voelde daarom zuur, al had Zeeburgia ook twee keer pech met schoten op onderkant lat. Maar over de hele wedstrijd genomen waren wij de bovenliggende partij geweest met een zeer verzorgde opbouw met veel positiewisselingen. Aan de basis van deze opbouw stonden onze meevoetballende keepers Daan en Silvijn, steeds belangrijker in het moderne voetbal. Zeeburgia wist er geen raad mee. Op de juiste momenten boden Sem, Mats en Saviano zich tussen de linies aan om door de keepers aangespeeld te worden. Erg sterk!
Ook de wijze waarop wij de tegenstander op eigen helft opjoegen zag er heel zelfbewust uit. Shakir joeg de verdedigers van Zeeburgia schrik aan met zijn power en werklust. Sem durfde ver voor het middenveld druk op de bal te geven. Yordi, Nicolas en Sem onderschepten meerdere keren zwak ingespeelde ballen. En Jip stapte steeds goed door op het middenveld om de druk op de bal te houden.
Het was jammer dat we deze overwinning niet over de streep konden trekken, maar we kunnen erg tevreden zijn over de progressie die we boeken. Met de nog steeds geblesseerde Sven en Cassius in de wachtkamer en de conditioneel nog niet fitte Naod kunnen we alleen nog maar beter worden in de toekomst. Volgende week nog zo'n mooie testcase, AFC Amsterdam. We zijn nu al benieuwd!

8 juni - JO16-1 wisselvallig tegen DIO '30
JO16-1 toog vandaag naar de Betuwe voor een treffen met DIO '30 uit Druten. Op de vraag van Menno waar de Betuwe, de vruchtbare streek tussen de grootste rivieren van ons land om bekend om bekend staat, moesten de jongens ook na lang nadenken het antwoord schuldig blijven. Komend seizoen zullen we in Divisie 4 onze horizon waarschijnlijk verder verbreden, dus een beetje topografische kennis is dan wel handig.
Tegenstander DIO '30 was net als wij kampioen geworden in de hoofdklasse en hoog geëindigd in Divisie 6. Net geen kampioen geworden, dus we komen ze volgend seizoen niet tegen, maar toch een interessante tegenstander.
In het eerste blokje spatten de vonken er nog niet van af van onze kant. We waren wat slordig in balbezit of moesten wat wennen aan voetballen op gras. We kwamen zelf verdedigend niet echt in de problemen en konden er toch meerdere keren dreigend uitkomen via de flankspelers Xavi en Naod of de bewegelijke en energieke Levi in de spits. Laatstgenoemde stuitte daarbij wel vaak op de potige laatste man van DIO waardoor de 0-0 enige tijd op het bord bleef staan. De beste kansen ontstonden als Jip over de rechterflank opstoomde en de combinatie zocht met Mats, Naod of Sem. Zo ontstond uiteindelijk ook de 0-1 in de 16e minuut. Sem gaf de bal mee aan Jip, die dribbelde iedereen eruit en haalde doeltreffend uit. Kort daarna plaatste Yordi een verrassende bal achter de verdediging van DIO. Daar was Naod goed naar binnengekomen en hij was op snelheid niet meer te achterhalen en scoorde de 0-2.
In het tweede blokje gingen we met een aantal nieuwe spelers aanvankelijk door op de ingeslagen weg. Xavi vond al snel een gaatje en dribbelde tussen twee verdedigers door de zestien in en haalde toen verwoestend uit op de onderkant van de lat. Levi was attent en kopte de bal daarna over de lijn voor 0-3. Maar daarna was het wel over met het goede spel en zakten we ver weg. Eerst timede Benjamin mis en counterde DIO naar 1-3. Daarna leden we veel balverlies op de linkerflank en counterde DIO naar 2-3. Ook het storen van de opbouw van DIO verliep moeizaam en de centrale verdedigers konden regelmatig met de bal aan de voet ons middenveld oversteken. Zo stond de wedstrijd na het tweede blokje helemaal op zijn kop: DIO leidde met 4-3.
En dus moesten we de schade herstellen in het laatste blokje. Met weer een aantal nieuwe spelers in het veld gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar DIO hield eerst nog eenvoudig stand. Pas toen we in het laatste kwartier vol één-op-één gingen spelen begon de verdediging van DIO barsten te vertonen. We dwongen nu veel hele en halve mogelijkheden af waarbij Yordi meerdere keren de trekker gevaarlijk overhaalde. Maar gescoord werd er niet meer en dus verlieten we toch wel met een domper het veld. Deze nederlaag was niet nodig geweest. We zagen er ook niet helemaal fris uit vandaag en hadden te weinig energie in de wedstrijd gelegd. Misschien kwam dat ook doordat we nog niet helemaal hersteld waren van de intensieve wedstrijd tegen DIO, maar de mentale scherpte was er ook niet bij iedereen.

6 juni - Wedstrijd op hoog niveau tegen GVVV
JO16-1 oefende vandaag op eigen veld tegen GVVV. De Veenendalers kwamen dit jaar met JO15-1 uit in Divisie 6 en handhaafden zich daarin twee keer laag in de middenmoot. Voor het komende seizoen hadden zich drie nieuwe spelers gemeld en - zo gaf de begeleiding aan - daarmee verwachten ze komend seizoen veel sterker voor de dag te komen.
Op het hoofdveld van csv Apeldoorn ontvouwde zich een spannende wedstrijd op hoog niveau. Csv Apeldoorn was daarbij de ploeg die het meeste balbezit had, verzorgd voetbal speelde en de opbouw van GVVV aanvankelijk effectief verstoorde. De Veenendalers, de blauwen, verdedigden echter met veel overtuiging en loerden op de counter met hun rappe spitsen. Aan de kant van csv Apeldoorn viel het debuut van Mussie op. Hij was ruim een maand uit de roulatie vanwege een hamstringblessure, maar daar was vandaag weinig meer van te zien. Hij spurtte telkens achter zijn man aan, gaf hem geen centimeter ruimte en bleek ook aan de bal met zijn rust en overzicht een welkome aanvulling voor onze defensie. Benjamin, onze leider in de defensie zal het met tevredenheid bekeken hebben, dat hij nog zo'n rappe strijder aan zijn zijde heeft. Benjamin verdiende deze wedstrijd de titel man of the match, vanwege uitstekend verdedigingswerk en veel rust in de opbouw.
Uiteindelijk waren de verdedigers van GVVV onze aanvallers de baas waardoor we niet scoorden en met 0-2 verloren. Het is duidelijk dat we tegen dit soort tegenstanders, net als in de bekerfinale tegen vv Bennekom, nog beter zullen moeten verdedigen met het hele team. Twee keer niet goed meelopen met je man en de wedstrijd is verloren. Aanvallend hebben we deze wedstrijd te weinig afgedwongen. Dat zal de volgende keer beter moeten.

3 juni - Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Na een succesvol seizoen waarin JO15-1 alle prijzen won die er te winnen waren, maken de spelers zich op voor hun debuut in Divisie 4 met JO16-1. Veel bekende gezichten natuurlijk, waaronder de staf met Menno, Marco, Wendy en Anne-Jan, maar er hebben zich ook vier spelers van andere clubs gemeld voor een plekje in JO16-1. Van Robur et Velocitas zijn dat Mussie Tesfalem en Cassius Bosch en van DVS '33 zijn dat Levi Bosman en Bram van Poolen. Daarnaast krijgen ook de JO15-2-spelers Joep, Bram en Arda de kans zich te bewijzen.